Van Eindhoven (thuis) naar Amsterdam Zuidoost (huis) met de gele rups.
Kruipend vooruit en natuurlijk af en toe stoppen want dat doen trainen meestal bij treinstations. Behalve als hij vergeet te stoppen.
Mensen stappen in en uit. Natuurlijk niet tegelijk want dan kom je nog nergens.

Eindhoven
Ik stapte net in. Achter mij een horde verdwaalde kinderen die met een ouder een dagje Eindhoven mochten doen. Misschien waren ze hyper omdat ze naar het grote Eindhoven hadden gemogen, of omdat ze weer weg mochten. Kan ook. Sommige mensen zijn nog niet zo sterk natuurlijk. Herrie maakten ze in ieder geval wel. Stilte coupe helpt daar niet tegen natuurlijk. Ik snel naar boven gevlucht. Zij gelukkig naar beneden. Toch nog stilte in de coupe. Ouwe zeikerds zoals ik hebben af en toe rust nodig.

Best
Trein stopt een keer in Best. Guus Meeuwis reed er nog voorbij. Trein reed er vroeger ook voorbij. Niets te beleven in Best. Alles best, behalve Best.

Naast me 2 dames die hebben gewinkeld in Eindhoven. Dat is natuurlijk altijd leuk. Winkelen, vooral voor vrouwen. Oh, dat was een belevenis. ‘Dat was echt mooi, die overdekte winkels.’ ‘Ja en dan hebben we die andere overdekte winkels nog niet eens gezien.’
Uhmm, ja overdekte winkels. Die hebben ze in Eindhoven.

Den Bosch
De 2 dames stappen uit, maar niet voordat ze een vriend hadden gebeld om de routeplanner te raadplegen. Begrijpbaar, want die borden op het station zijn natuurlijk niet te begrijpen.

Ongeveer heel de coupé wordt vervangen. (de mensen heh)

Twee Antilliaanse dames komen tegenover me zitten. Niet omdat ze willen, maar omdat er verder geen plek was, want ze waren een beetje te laat.

Nu zijn er wel een paar ADHD kinderen ontsnapt. Niet alleen hooligans denken dat een treinstel ook als speeltuin kan worden gebruikt.

In de stilte coupé is allang geen stilte meer. Dan die volume op de Ipod maar oppumpen en naar buiten staren. Niks te zien behalve de reflectie van de coupé en lichtjes in de verte. tsja, dat krijg je als het donker is.
Die dames zien er ook best wel grappig uit in de reflectie van de raam.

Utrecht
Bijna iedereen eruit. Volgende stop Amsterdam Bijlmer ArenA, wie wil daar nou heen.
Trein blijft ook altijd langer stil staan in Utrecht, zodat de mensen nog twee keer kunnen nadenken of ze echt verder willen.
De stilte is wedergekeerd, wat een rust. Dan toch maar ff een tukkie doen. Misschien dat mijn gesnurk de stilte doorboort. Misschien ook niet, ik weet het niet, want ik slaap.

Amsterdam Bijlmer ArenA
Oh ja, dalijk uitstappen.
Vlug laptop in de tas, tas onder de jas, jas dicht t/m bovenste knoopje.
Veters strikken. En in de startblokken.
Dalijk is het geen ‘Kedeng Kedeng’, maar ‘Beng Beng’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *