Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, die skinhead dat was ik.
Voor mijn trip naar Duitsland heb ik mezelf maar een passend kapsel aangemeten. Koppiekaal. Dan wist ik zeker dat ik niet bij de grens tegengehouden zou worden. Voor de rest niets racistisch in dit verhaal hoor, jammer heh 😛

Maar wat moest ik nou weer in Duitsland gaan doen? Nee, ik ging geen fietsen terug halen die ze ooit hebben geleend. Afgelopen zaterdag was het een groot feest in Keulen, het Amerikaanse UFC-circus was neergestreken in Europa.

UFC? Wat is dat nou weer?
The Ultimate Fighting Championship
Twee mannen die in een 8-hoekige ring samen gaan stoeien terwijl duizenden mensen aan het schreeuwen zijn. Alleen als de ronde-miss haar loopje doet worden er nog iets luidere oerkreten geuit.
Dus mensen die elkaar in elkaar stampen tot het bloed eruit vloeit en af en toe een mooie vrouw die een rondje loopt. Wat wil een mens nog meer?
We nemen het zelfs voor lief dat alles in Duitsland plaats vindt.

’s Middags lekker op tijd vertrokken. Zelfs tijd genoeg om een rondje door Keulen te doen. Ze hebben daar één of andere grote kerk die bekend schijnt te zijn. En dat noemen ze dan de Dom, tsja Dom en religie gaat vaak wel samen.
Na een pizza en een colaatje maar weer terug gelopen, want het festijn ging beginnen.
Nee, ik ga niets vertellen over wat er binnen is gebeurt. Koop de dvd maar www.ufc.com of download maar, maar dat mag niet heh. Het was in ieder geval wel het geld en de trip naar Duitsland waard.
In ieder geval stukken beter dan K1 in Amsterdam en daar kon ik gewoon lopend naar toe.

Maar ja het zou Duitsland niet zijn als ze ons geen streek wouden leveren.
We moesten namelijk ook weer naar huis.
Auto stond in de garage. Wij instappen. Meerdere mensen hadden hetzelfde idee. Maar ja, de Duitse slagboom was niet zo snel waardoor we niet zomaar door konden rijden. Er vormde zich een flinke rij auto’s. En ineens klonk daar een alarm.
Vergiftungsgefahr
Waarschuwde een bord ons. Mmm hebben ze dan toch iets geleerd en worden we echt gewaarschuwd? Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Toch maar ff de auto uitgezet en na een aantal spannende minuten ging het bord weer uit.
Pffff gelukkig maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *