Nee, natuurlijk ben ik niet verslaafd.
Maar zeg nou zelf, gokken is een leuk tijdverdrijf. En dan bedoel ik niet het aan de gokautomaat hangen bij de plaatselijke snackbar/cafe. Ook al is het wel eens leuk om daar een euro in te gooien. Maar dat is logisch, want die machines zitten vol met knipperende lampjes en dat vinden mannen nu eenmaal leuk.

Maar wat vind ik dan wel leuk om mijn geld aan te verspelen? Verspelen ja, want het is maar zelden dat ik ook echt iets win. Dus misschien ben ik verliesverslaafd ipv gokverslaafd.

Zo heb ik ongeveer 1x per maand een pokeravondje met een aantal bekenden. Natuurlijk spelen we om harde cash. En meestal ga ik met minder naar huis dan waar ik mee ben gekomen. Misschien moet ik de pokerboeken nog een keer lezen of ik moet gewoon meer geduld hebben. Want dat heb ik dus absoluut niet. Ik zal dan ook niet snel een bracelet winnen.

En dan hebben we nog de diverse pouletjes en sportwedstrijden waarop gewed moet worden. Altijd leuk om aan mee te doen. Ook al weet ik van te voren al dat de kans zeer klein is dat ik win. Zo doe ik al een aantal jaar mee met de Raptorsbowl, dit is een american football fantasy league waarbij elke deelnemer de ‘owner’ is van een eigen team. Ook al heb ik 8 jaar football gespeeld, ik heb nog steeds geen verstand van de sport. Op werk hebben we natuurlijk ook bij elk voetbalevenement een poule. Zo zijn we nu weer bezig met de Eredivisiepoule. Als ik ergens weinig verstand van heb dan is het wel van voetbal. Ik heb wel verstand van PSV en de rest bungelt daaronder en is dan ook minder interessant voor mij. Waarschijnlijk zal ik deze poule ook niet winnen, maar verliezen ook niet.
De belangrijkste regel bij gokken/wedden is dat het huis altijd wint. De voetbalpoule heb ik dus maar zelf opgezet en dat bedrag dat ik moet inleggen, zal ik vast wel op één of andere duistere manier minimaal weer winnen. Al met al ben ik er wel achter dat dit ook niet de manier zal zijn waarmee ik miljonair zal worden. Hard werken zal wel beter lonen

Maar ik ga nu eerst ff een staatslot kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *