Volgens Wikipedia (het brein van menig student) is een Nerd meestal een lange blanke man met een grote bril, beugel en acne. En heeft hij ook nog zijn broek tot net onder zijn oksels opgetild. Oh, en meestal hebben ze ook nog een IQ waar je U tegen zegt. Nou ik ben ook blank, daar houd volgens mij elke vergelijking bij op. Ik ben kort, geen bril, nooit een beugel gehad. Van acne heb ik ook weinig last. Mijn broek hangt meestal dichter bij mijn knieën dan bij mijn oksels. En tegen mijn IQ zeg je eerder ‘awww, menneke toch’.

En toch ben ik best een nerd.
Op mijn werk heb ik veel met cijfertjes te maken. En inderdaad, soms is dat nog leuk ook. Ik lees boeken, van ‘Hoe word ik een misdadiger’ tot ‘The hardest (working) man in showbizz’. Hey, het zijn boeken en meestal nog informatief ook. Ik breng veel tijd door achter mijn pc en echt niet altijd om porno te kijken en films en muziek te downloaden (dat doe ik ook niet want dat is illegaal). Één van mijn hobby’s is fotograferen. Dan loop ik dus met mijn camera door de stad en maak her en der wat kiekjes. Welke ik dan later weer wis omdat ze me niet bevallen. Ik maak zelfs foto’s van mezelf. Dat is niet alleen nerdig maar ook een beetje arrogant. En mijn andere hobby is gamen. Soms zit ik uren achtereen achter mijn xbox of Wii. Beetje andere mensen neerschieten of slaan, omdat ik dat in het echte leven natuurlijk niet durf. En dan doe ik dat, als een echte nerd, online met andere ‘vrienden’.

Sowieso ben ik altijd al een undercovernerd geweest.
Vooral als mensen mij nog niet gezien hebben en ze hebben wel ergens mijn naam gelezen of gehoord. Dat is dan weer het voordeel van een dubbele naam. Het is dan net alsof ik sophisticated ben, totdat ik binnenstap met mijn arrogante kale kop en niet te vergeten Eindhovense lompheid.

Bitch please…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *