Soms heb ik zin om een beetje te gaan zwemmen. En dan bedoel ik niet met mijn luie kop van de glijbaan af of heel de dag chloorgassen ademen in het bubbelbad. Maar echt zwemmen, lekker baantjes zwemmen. Niet te veel nadenken maar gewoon zwemmen. 50 meter heen en 50 meter terug. Natuurlijk gewoon schoolslag, want zo een goede zwemmer ben ik ook weer niet. En als ik dan een beetje moe word dan doe ik de rugslag, want dan kan ik ook een beetje lui liggen. Ook al krijg ik dan nog steeds water in mijn ogen en mond, maar dat nemen we dan maar voor lief.

Nu heb ik het geluk dat ik heel dicht bij een zwembad woon.
Ja, zelfs in de Bijlmer hebben ze zwembaden. Ok, ik moet toegeven, getinte mensen zie je niet zo heel vaak zwemmen. Ongeveer net zo vaak als je ze ziet fietsen. Maar ze zijn er wel hoor.Dus niet meteen met vooroordelen komen en grapjes dat het raar is dat ze niet kunnen zwemmen maar wel kunnen roeien.

Dus ik kreeg weer een keer zin om te gaan zwemmen, dat ging ik dus ook doen, maar eerst op de fiets daarnaartoe. Want 500 meter lopen duurt bij mij al gauw een half uur. Daar aangekomen, ff iets van 3 euro betalen, terwijl je in Eindhoven al gauw meer dan 5 betaald. Wat zeuren ze hier nou dat alles zo duur is?
Ff omkleden en spulletjes in een kluisje, kluisje is zelfs gratis.
Nou ja, de kluisjes die nog werken. Ok het zwembad is alweer ongeveer een half jaar open, dan moet natuurlijk wel één en ander kapot zijn.

Douchje doen, slippertjes uit en dan het zwembad in.
En toen begon het hoor.
De ellende.
Het was gelukkig niet zo druk, dus ik had een hele baan voor mezelf.
Dat is wel fijn, want ik zwem net zo snel als ik loop.
Dus ik hield niemand op.
Maar naast me, aan 1 kant dan, andere kant was de kant, zwommen 2 iets wat gezette dames.
Toevallig blank.

EN die hadden het dus HEEEEEEL de tijd over eten.
En dat kon ik dus horen.
En dat vond ik behoorlijk irritant.

Baantje 1, de friet bij de Mc Donalds is niet zo vet, als je geen hamburger neemt dan kan je een grote friet bestellen.

Baantje 2, ja ik doe dit om af te vallen en het gaat al steeds beter, een halve kilo in een week

Baantje 3, ohh als je die snoepjes kan kopen dan wil ik die ook

Baantje 4, bij de Burger King hebben ze ijsjes van 50 cent maar daar zit geen caramel bij

En zo ging dat maar door, om gek van te worden. Ik weet ook niet of ze aan het zwemmen waren of gewoon bleven drijven en dat ze door mijn golfjes een beetje bewogen. Maar wat die vrouwen doen in hun vrije tijd maakt mij natuurlijk allemaal niet uit. Aan de andere kant elke keer als ik nu zin heb in een ijsje dan denk ik aan 2 volle vrouwen in een zwembad en dan hoeft het voor mij allemaal niet meer…

(ok dat laatste is niet helemaal waar, ijsjes zijn lekkerrrrrrrr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *