Door de ogen van mij.
Wat is Glow nou eigenlijk?

Een soort van lichtjesroute voor volwassenen?

Een magneet voor fotografen?

Om te beginnen is Glow gewoon mooi (mijn mening ja). Achter de meeste dingen zal wel een verhaal zitten, maar dat boeit mij niet zoveel.

Ik wil gewoon mooie dingen zien.

En met licht en geluid heb je al snel de aandacht van veel mensen. Dat is namelijk ook het idee achter de tv, licht en geluid en ieder staart ernaar. Het hoeft niet speciaal een verhaal te hebben. En het hoeft al helemaal geen kloppend verhaal te hebben. Ja ik doel op GTST, ja.

Glow is dus een route door de binnenstad van Eindhoven, waarbij vele mensen als kudde van locatie naar locatie lopen. Even op de locatie staan te wachten tot de show begint. Allemaal dezelfde kant op staat te gapen en aan het eind van de show eventjes de handjes klapt en dan weer in de kudde verder loopt naar de volgende locatie.
En dat allemaal zonder herder. So who needs Jesus anyway?

Nadeel van Glow. De drukte dus in het weekend. Kei veel volk met een camera die allemaal de mooiste foto willen maken. Mensen met kinderen. Kinderen die bij ouders op de schouders moeten. Mensen die daarachter staan en zo ineens niets meer zien. Ja, drukte zuigt.

Maar dat is helemaal niet het ergste.
Deze shit gebeurt gewoon in november.
En dat is ook logisch, want bij een lichtshow is het wel zo fijn als het donker is.
Maar in november zie ik iets te vaak mijn eigen adem. En ik heb één regel: als ik mijn adem zie, dan is het koud.

Nu dus ook. Het is koud. En druk. Bah bah bah.
Maar ik wil natuurlijk wel iets zien, dus ik ben toch even naar buiten gegaan.
Moet toch zeker vijf minuten lopen om het eerste object te zien. Die staat op de Markt. Ik weet niet wat het is. Een vierkant met licht en wat geluid. Mensen lopen een trap op en ook weer een trap naar beneden. Mij te veel werk.

Doorlopen naar het Catherinaplein. Op de kerk aldaar wordt een soort van sprookje geprojecteerd. Dit vind ik dan wel weer mooi. Het verhaal zelf begrijp ik niet helemaal, de kerk barst een paar keer en er vliegen wat vlinders voorbij. Uiteindelijk blijkt de kerk er gewoon nog te staan. Gelukkig maar.

Ik weet dat er op de andere kerk, God mag weten hoe die heet, ook iets wordt geprojecteerd. Ik neem dus een shortcut en laat een hoop locaties voor wat ze zijn en ga naar de andere kerk. Hier ook veel muziek. En de kerk beweegt. Nou, hij beweegt niet, maar door de spacy lichtshow lijkt het dat de kerk beweegt. Hij wordt dun en dan weer draait het één en ander. De beat van de muziek is niet helemaal tof. Volgens mij hoor ik af en toe een valse noot. En als ik dat, als toondove al denk, dan is dat natuurlijk ook het geval.

Uiteindelijk is het wel een mooie show, dat dan weer wel.

Volgens mij is er ook nog iets te zien bij de Effenaar. Dus snel nog even daarheen lopen. Mijn vingers hebben het immers alweer veel te koud. Het is een graad of 8.

Bij de Effenaar aangekomen heb ik helemaal geen idee wat er geprojecteerd wordt, één plaatje lijkt op een roltoiletpapier die waait in de wind. Voor de rest begrijp ik het allemaal niet meer. Ik blame dit op de kou. Ja, vieze mietje, dat ben ik.

Als ik richting de Dommelstraat kijk zie ik daar nog wat overblijfselen van de lichtjesroute hangen. De stoet van mensen loopt echter richting de villawijk.
Maar dat is de andere kant op dan mijn woning, dus de verkeerde kant.

Als ik nog een keer de Dommelstraat in kijk zie ik in de verte nog een lichtgevend geel bord hangen.
Pathe’ staat er op.
Tijd voor een film.
En popcorn.
Maar vooral,
warmte

 

Hieronder een filmpje dat ik heb gemaakt met mijn mooie Nokia Lumia en op youtube heb gegooid:

En als je dan toch iets van Glow Eindhoven wil. Haal dan dit Glow in the dark shirt bij FreshPrints.

Glow in the Dark shirt
Glow in the Dark shirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *