Apple is heidens voor andersgelovigen.
Voor fotografen, beeldbewerkers en muzikanten is Apple een hulpmiddelenfabrikant.
Voor homo’s, hipsters en wannabee kunstenaars is Apple een soort religie of sekte. Een merk om bij te leven.
Alles dat niet Apple is, is bij voorbaat niet hip en werkt niet goed.

Toch zullen velen van hun ontkennen dat het een religie of sekte is. Want zij zijn nou éénmaal hip en laten zich niet meten aan iets dat al vele eeuwen de wereld in strijd brengt.

Toch zijn er vele overeenkomsten met hedendaagse en oudere religiën.
Laten we bij het meest opvallende beginnen.
Het belangrijkste teken dat Apple niet alleen, religieus is maar zelfs duivels.
Het logo.
Het logo van Apple (in het Nederlands: appel) is een appel.
Deze appel mist een hapje aan de rechterkant. Het is een klein hapje. Een hapje die alleen gemaakt kan zijn door een vrouwenmond. Want een echte man zou immers een echte hap veroorzaken.
Zoals iedereen weet die heeft opgelet godsdienstachtige lessen op school. Eva neemt een hap uit een appel, een appel die ze van een slang heeft gekregen. Daarna gaat heel het paradijs naar de verdoemenis. Het wijf, geboren uit een rib van Adam, eet een appel en het paradijs wordt een tering bende.
Niet geheel toevallig kosten de producten van Apple ook een rib uit je lijf.

De Applevolgelingen hadden ook een leider, zijn naam was Steve, Steve ‘Blow’ Jobs voor intimie. Steve ging vaak somber gekleed, als een zoon van een timmerman droeg hij een spijkerbroek en een zwarte coltrui.
Steve overleed op jonge leeftijd. Velen dachten en denken dat hij nog terug komt. Net als Tu-Pac en Biggie, maar die leven beide nog.

Na het overlijden van Steve werd een boek uitgebracht. Net als ten tijde van de bijbel. Alleen nu over Steve. Een boek dat over vele jaren in elk nachtkastje van elke hotelkamer zal liggen. Daar naast De Telefoongids (oh nee, die bestaat dan al niet meer).

Elke religie heeft een soort van punt nodig waar de volgelingen naar terug kunnen keren. Zo heb je de kerken, moskeeën en voor de dikkerds McDonalds.
Apple heeft voor de hipsters, homo’s en wannabee kunstenaars de Apple Store uitgevonden. Grote lege ruimtes met op elke tafel een Apple product waar grote groepen mensen tegelijkertijd de producten kunnen aanbidden.

Als er een nieuw product wordt gelanceerd dan staan er rijen van mensachtigen voor de deuren te wachten totdat zij als eerste de nieuwe producten kunnen tonen aan hun familieleden, ik bedoel vrienden. Nee, ik bedoel iedereen die het niet wil weten.
Soms zijn ze nog erger dan Jehovagetuigen. En die zijn pas erg. Maar een Applegek wil aan iedereen zijn/haar nieuwste Appleproducten laten zien en overtuigen van de kwaliteiten en mogelijkheden die deze Appleproducten hebben.

En als een Applefanaat een andere Applefanaat ziet die hij nog niet kent, dan groeten ze elkaar met een geheime Applegroet. Motorrijders steken hun hand op als ze een andere motorrijder voorbij of tegemoet rijden. Maar Applegestoorden doen dat anders, je moet maar eens goed kijken als je er twee ziet lopen. Het is heel subtiel.

Apple gelooft ook niet in de Evolutietheorie en daarbij gaan ze over lijken.
Het is een technologiebedrijf. Alles is technologies, daar is geen ruimte voor evolutie. Evolutie vertraagt de technologie. Daar is helemaal geen tijd voor.
En dat zetten ze kracht bij door alles dat te maken heeft met de Galaxy aan te klagen en kapot te maken.
Zodra het kan klagen ze ook God aan voor het gebruik van het Applelogo en de rib die hij uit Adams lijf heeft getrokken.

Dat de Applesekte niet helemaal zuivere koek is, gaat er bij de volgelingen al helemaal niet in.
Apple is discriminerend, best een rare gewaarwording als je kijkt naar de grootste groepen Applevolgelingen. Een Appleproduct werkt alleen met Appleproducten , -software en –stroom. Daarom beginnen alle producten met een ‘i’, oftewel ‘ik’ in het engels.

Als je een aantal feiten naast elkaar legt, is het zelfs goed mogelijk dat Apple een product is van de duivel himself.
Elke MacBook heeft aan elke kant drie hoeken, in totaal zes en drie keer zes, jawel, is 666.
Ook heeft elk Apple product op zijn minst drie zessen in zijn serienummer.
In de gebruiksovereenkomst van Appleproducten staat dat je er geen nucleaire wapens mee mag maken. En we weten allemaal dat nucleaire wapens vooral door de warmtestraling zo dodelijk zijn. En alleen de duivel wil de kracht over de warmte beheersen.

So now you know.

Disclaimer: research heeft plaatsgevonden op een metrostation in hartje Amsterdam, voor velen al een duivelse plek en bestreek een tijdsbestek van vijf minuten in mijn vage breinspinsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *