Het is weer helemaal actueel, discussie over abortie oftewel abortus.
Daarvoor danken we één van de verenigde staten.
In Alabama is het voortaan verboden om abortus te plegen. Verboden bij wet, met echte straffen van 10 jaar tot maximaal 99 jaar.
10 Jaar is nog wel te doen natuurlijk, want dat is eerder afgelopen dan de standaard puberteit. 99 Jaar daarentegen is echt fucking lang. De gemiddelde tienermoeder zou dan 112 jaar zijn als ze buiten zou komen.

Alabama, een rechts religieuze zuidelijke staat.
En daar gaat het mis.
Niet met zuidelijk, beste plekken van Nederland zijn in het zuiden. Van Nederland, niet van Limburg.
Bij rechts gaat het ook niet mis. Die zijn immers voor het uitroeien van zwakkere levensvormen. En een foetus is behoorlijk zwak. Ok, net iets sterker dan het sperma dat door het doucheputje spoelt.

We zijn het dus eens dat het misgaat bij ‘religie’ en dat snap ik niet.
Ik snap het wel, maar dat rijmde niet.
Natuurlijk zijn christenen tegen abortus.
Abortus is namelijk zelfs verboden als de vrouw in kwestie is verkracht.
En bij zwangerschap door verkrachting weet de ‘moeder’ ook niet wie de vader is. Of moet dat Vader zijn, met hoofdletter V van verkrachting?

Ik ben dus pro-abortus. Maar er moeten wel duidelijke spelregels zijn. Zo vind ik wel dat er bijgehouden moet worden hoeveel abortussen iemand laat plegen zonder dat zij een proces verbaal kan overleggen.
En bij de zoveelste verlossing moet er korting komen op de kinderbijslag van diegene die het wel gered hebben of gaan redden.

Verder zijn er groepen mensen die buiten deze regeling moeten vallen en zo vaak een abortus mogen plegen als maar nodig is.
Zoals extremisten, non-vaccers en lillikerds.

Abortie in Alabama
In Alabama is abortie verboden

Nu moeten al die gedwongen moeders uit allemaalmama naar een andere staat voor een abortus of zelf een beetje mcguyveren met een kledinghaak.
Het gevaar van die tweede oplossing is natuurlijk dat je foetus in een bom kan veranderderen en dat je dan ook nog eens ontploft. Beetje veel rotzooi geeft dat wel.

Maar gelukkig is dit allemaal ver weg in een minder ontwikkeld land en wonen hier nog wel genoeg mensen die niet door iets belemmerd worden om zelf na te denken.

Viva la aborcíon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *