Review: foto op aluminium

Zo, er is alweer het één en ander gebeurd in mijn leventje. Grootste verandering is de geboorte van onze zoon. Foto momenten alom. En ook tijd voor een leuk cadeautje aan mezelf. Een fotocadeau. Foto op hout en foto op plexiglas heb ik al, nu maar een foto op aluminium of foto op amulinium. Je moet dus in ieder geval minimaal Havo-niveau hebben om deze te kunnen bestellen. Zit je dan met je zwakstroom opleidinkje.

Foto op aluminium het idee

Eerste stap is dus om een leuke foto te vinden. Deze keer gekozen voor meerdere foto’s. Dat maakte het niet makkelijk. Maar wel leuker. Het idee was dus om een foto van de kleine en van de vrouw en mezelf. Alleen dan allemaal toen we nog jong waren. Toen had ik dus nog geen camera. Dan maar het archief in. Gelukkig nog wat bruikbare foto’s gevonden. In gescand en geprobeerd een beetje te fatsoeneren.

Foto van de kleine heb ik ook niet eens gemaakt. Hij lachte toen nog liever naar mama dan naar papa. Gelukkig heeft mams een mooie foto gemaakt.

Ok. Ik heb alle ellende dan wel zelf bewerkt en het een zwartwit/sepia uitstraling gegeven. Heb ik toch nog iets gedaan.

 

Foto op aluminium bestellen

Tijd om de foto op aluminium te bestellen. Hup, Microsoft Edge aangezwengeld en surfen naar www.fotoopaluminium.nl gegaan. Gelukkig is het allemaal net zo makkelijk als bij foto op hout en foto op plexiglas. Je zou bijna denken dat ze allemaal samen werken. Je kan kiezen tussen ‘geborsteld’ en ‘wit’. Geborsteld geeft een meer aluminium uitstraling. Dus die heb ik maar gekozen, want ik wou een foto op aluminium.

Je kan je foto ook nog een extra beschermlaagje meegeven zodat je hem buiten kan hangen. Dit zou wat extra moeten kosten, maar toen ik de bestelling plaatste werden er geen extra kosten gerekend. Dus als ik jou was zou ik het gewoon eerst aanvinken om te kijken wat het winkelwagentje er van vind.

Heel het bestelsysteem doorlopen, wat reuze makkelijk ging en dan moet je betalen. Dat ook gedaan. Dan moet je wachten totdat de foto op aluminium thuis komt. (spannend)

 

Foto op aluminium uitpakken

Na een paar dagen, in ieder geval sneller dan aangegeven, ontving ik een mooi pakketje thuis. Netjes in karton ingepakt. Hieronder een filmpje hoe ik het pakketje uitpak. In het pakketje zit ook wat reclame met diverse kortingen, eventueel zou je foto zelfs gratis zijn als je goed rekent.

 

 

Foto op aluminium resultaat

Zoals je kon zien in het filmpje zit er een krasje op het aluminium. Als je het filmpje echt hebt gekeken dan zie je ook dat dit op de achterkant was. Dus totaal geen probleem. Kwaliteit van de afdruk is wederom goed en net zo duidelijk als ik had verwacht. Vooral in het achterhoofd dat twee foto’s van oudere kwaliteit zijn.

foto op aluminium
foto op aluminium

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *